MAIN


Welkom op de CR-Corporation Homepage! De weg kwijt? Probeer dan de gewenste informatie te zoeken via de sitemap. Algemene informatie:


future title
futuretext

Hong Kong 2011
Een primeur voor de CR-Corporation: een eerste intercontinentale reis naar het stedenduo Hong Kong en Macau. Beide voormalige kolonies van respectievelijk het Britse Imperium en Portugal, zijnde heden ten dage speciale administratieve regio`s van de Volksrepubliek China. Hierdoor is - in tegenstelling tot China zelf - geen visum nodig voor EU burgers.
Beide steden kennen een zeer dichtbevolkt geurbaniseerd gebied, hetgeen het resultaat is van weinig ruimte, maar toch een enorm aantal inwoners. De mix tussen de Aziatische Cultuur en Westerse invloeden leidt tot een heel speciale sfeer die het meer dan waard is om ontdekt te worden.
In de gallies categorie van Hong Kong kun je beide steden aan de hand van beeldmateriaal ontdekken!
Article image

Herkansing testrit IC-O / MBE
Sinds de ingebruikname van de HS-IC onder de noemer Maastricht-Brussel-Express (een term die de Belgische Spoorwegen overigens totaal vreemd is) begin december 2006, is de bewuste trein al meermaals met eigen ogen op station Maastricht-Centraal gesignaleerd. Eerder berichtten wij over een eerste testrit, welke verre van vlekkeloos verliep. Recent (op 22 maart 2007) vond een herkansing plaats voor de IC-O. Problemen met het kopen van tickets en de voortdurende taalstrijd leken als sneeuw voor de zon te zijn verdreven. Lees het verslag van de herkansing voor het hele relaas, welke ook voorzien is van nog enige opmerkingen voor verdere verbetering van de verbinding Maastricht-Luik-Brussel.
Article image

IC-O Maastricht-Luik-Brussel (Maastricht Brussel Express)
De nieuwe dienstregeling voor 2007 van de Belgische Spoorwegen, die gelijktijdig met de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse spoorwegen op 10 december 2006 ingaat, is eindelijk bekend. De meest belangrijke vernieuwing voor Maastricht en Limburg in het algemeen, is de opname van een directe intercityverbinding tussen Maastricht en Brussel (via Luik) die de naam Maastricht Brussel Express heeft gekregen. Lang is erover gepraat en lang was het onzeker, maar eindelijk is het dan zover: vanaf 11 december (want de IC rijdt alleen van maandag t/m vrijdag) kunt u vanuit Maastricht in 1 uur en 29 minuten in hartje Brussel staan en naadloos overstappen op Thalys, Eurostar en TGV. De intercity (code IC-O) maakt gebruik van de hogesnelheidslijn tussen Luik en Leuven (200 km/h). Meer details zijn te lezen op de speciale Thalys/IC-O Maastricht pagina.
ATTENTIE: bij de NS zijn de tarieven nog niet bekend en er is informatie in omloop met de oude treintijden!
Article image

Congrès CNRS 2006 Futuroscope
Een nieuwe (doch kleine) gallerie is beschikbaar voor het 3-daagse bezoek aan het congres van het CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) te Poitiers, in het westen van Frankrijk. Meer dan 500 jongeren kwamen bij elkaar om te debatteren over uiteenlopende onderwerpen zoals "kan men denken zonder taal?" of "virtual reality of real virtuality?". Interessante thema's, waar uiteindelijk vaak geen sluitend antwoord op gevonden kon worden. Impressies van een prachtige ervaring!
En français: par ici (ou cliquez sur l'image à droite) pour accéder la galerie d'images sur le congrès CNRS 2006 au Futuroscope (Poitiers).
Article image

SymbiozCope
SymbiozCope is het nieuwe informatieve deel van Symbioz. Symbioz was tot voor kort beperkt tot alleen een forum. Teneinde informatie en discussie van elkaar te scheiden, is de CR-Corporation in samenwerking met een aantal leden de afgelopen maanden bezig geweest een heel nieuw deel op te zetten. Het resultaat van deze gigantische cooperatieve samenwerking is te vinden op de hoofdsite van Symbioz, www.symbioz.net. Het forum is verhuisd naar een subdomein forum.symbioz.net. SymbiozCope is het meest uitgebreide websysteem dat de CR-Corporation ooit heeft geschreven. Per direct is ook de TRANSPORT SECTIE van de CR-Corporation opgeheven, deze is namelijk geheel gefuseerd. Voor de Engelstalige bezoekers is deze sectie via de ARCHIVES wel nog te bereiken, maar hieraan wordt dus geen werk meer besteed en zal derhalve vrij snel verouderd zijn. Article image

Paris 2006 ADEMAS
In het weekend van 22 op 23 april bracht de CR-Corporation een speciaal bezoek aan Parijs. Op het moment dat menig Parijzenaar naar bed gaat, begon het spektakel juist. Van 's avonds 22h30 tot 24h00 werden de Ateliers de la Villette bezocht, al waarna een nachtelijke reis door het Parijse metrostelsel begon aan boord van een monumentale Sprague Thomson. De reis ging langs allerhande plekken waar je normaal gesproken nooit kunt komen: raccordements (sporen die lopen van de ene naar de andere lijn), gesloten stations en nooit geopende stations. Neem vandaag nog een kijkje in de betreffende geheel vernieuwde gallery om deze aparte tocht, die van 24h00 tot 05h30 duurde, mee te beleven! Article image

Bezoek TGV Tunnel Soumagne
Op zaterdag 24 september 2005 was de laatste mogelijkheid om de TGV Tunnel de Soumagne (meteen ten oosten van Luik) te bezichtigen. De reusachtige tunnel van 6,5 km lengte is de langste railtunnel van België en gaat deel uit maken van de nieuwe hogesnelheidslijn tussen Luik en Aken. Treinen als de Thalys en ICE zullen er vanaf 2007 met 200 km/h doorheen razen. Nog voordat de rails gelegd zijn, werd aan het publiek de mogelijkheid geboden om de tunnel van binnen te bekijken per fiets, te voet of per speciale (gratis) pendelbus. De CR-Corporation heeft een speciale pagina gewijd aan deze gebeurtenis. De pagina is onderdeel van de nieuwe transport-sectie van de CR-Corporation Homepage. Article image

Afdrukweergave
Vanaf september 2005 is het nu mogelijk om alle pagina's (met uitzondering van het gastenboek en het forum) in een adrukweergave te gieten, zodat de inhoud zich makkelijker laat printen. Helemaal onderaan elke pagina, naast de copyright, staat een link met een printericoon dat de betreffende pagina in adrukweergave opent. In de afdrukweergave is de stijl zodanig aangepast dat een printer er goed mee overweg kan. Met deze nieuwe feature komt er een einde aan afdrukken waarop de tekst half buiten de pagina valt, of afbeeldingen kris-kras door de tekst terecht komen. Eveneens worden kleuren zoveel mogelijk uit de tekst geëlimineerd, zodat ook op zwart-wit printers het resultaat duidelijk leesbaar blijft.
Vooral voor de uitgebreide secties over de Tweede Wereldoorlog, de Ruimtevaart en het Publiek Transport lijkt het de CR-Corporation zeer nuttig om van deze functie gebruik te maken. Uiteraard blijft de CR-Corporation open staan voor suggesties, op- en/of aanmerkingen!
Article image

NL2005
Eindelijk een gallery met beeldmateriaal van de thuisstad van de CR-Corporation, Maastricht. Eveneens is er een rijke hoeveelheid beeldmateriaal van andere interessante steden in Nederland, zoals Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Neem vandaag nog een virtuele reis door Nederland en ontdek het kleine Europese land dat bekend staat om zijn tulpen, kazen en klompen, maar leer ook het andere, hedendaagse gezicht van het land kennen. Article image

Thalys (TGV) in Maastricht
De Thalys is speciaal uit Brussel naar Maastricht gekomen om enerzijds hoge gasten voor de TEFAF in stijl naar de beurs te brengen en anderzijds om de Thalys-lobby te ondersteunen, die burgemeester Gerd Leers al vanaf medio 2004 voert. De EU, de provincie Limburg en Luik zijn enthousiast. In maart 2005 moet ook het rapport worden bekendgemaakt of een treinverbinding via de Thalys rendabel is.
Maastricht kampt al jaren met een slechte internationale treinverbinding. De "boemel" tussen Maastricht en Luik is hopeloos verouderd en frustreert TGV-reizigers door nét na vertrek van de TGV in Luik, in Luik aan te komen. Als de Thalys naar Maastricht wordt doorgetrokken, of een fatsoenlijke expresse-dienst wordt onderhouden, zal dit een gigantisch impuls betekenen voor de stad Maastricht en de provincie (Nederlands) Limburg.
Meer informatie en foto's zijn te zien op deze speciale pagina.
Article image

Space en World War 2 sectie vernieuwd
De secties "SPACE" en "World War 2", welke de belangrijkste wetenschappelijke web-archieven vormen van de CR-Corporation Homepage, zijn volledig vernieuwd. Alle materiaal is grondig gecontroleerd op noodzakelijke aanpassingen en waar nodig bleek ook aangepast.
Hier en daar is nieuw beeldmateriaal gebruikt en zijn er nieuwe links naar waardevolle internetsites van derden opgenomen.

De lay-out van deze sub-sites is nu volledig aangepast aan de nieuwe lay-out van de CR-Corporation Homepage. Daarmee is de totale vernieuwing eindelijk gereed. Met deze vernieuwde aanpak om de oude, statische site om te schrijven naar een dynamische vorm, wordt het voor het beheer heel wat makkelijker om updates door te voeren. Bijkomend voordeel voor de bezoeker is een vertrouwd stramien qua lay-out waar alles keurig in past.
Article image

Vernieuwde layout
De CR-Corporation heeft een grondige vernieuwing doorgevoerd. Met de toename van kennis over gebruiksvriendelijkheid, ervaringen opgedaan met het CR-Corporation FORUM, heeft de CR-Corporation het hoofdgedeelte van de site onder de loep genomen.
Er wordt vanaf nu gebruik gemaakt van een MySQL database die middels PHP wordt aangeroepen, zodat de pagina's dynamisch worden aangeroepen.
Een aantal themapagina's blijven voorlopig nog in de oude HTML-vorm, maar qua lay-out zul je daar weinig van merken.
De CR-Corporation hoopt dat de nieuwe layout wordt gewaardeerd; er is hard aan gewerkt.
Aarzel niet om in het gastenboek te laten weten wat je van de nieuwe lay-out vindt!
Article image

veloroutes
De CR-Corporation opent een nieuwe themapagina voor fietsroutes vanuit Maastricht en omgeving. De algemene link is er in het linkerframe ook bijgekomen onder de naam "Veloroutes". Ook voor mensen die verder weg wonen en graag fietsen is hier veel nuttige informatie te vinden. De routes zijn nagenoeg allemaal gebaseerd op de lange afstand, maar kunnen natuurlijk ook deels worden gereden naar eigen inzicht. Tot slot vind je op deze pagina een aantal zeer handige links naar andere internetsites die zich specifiek op dit onderwerp richten. Neem eens een kijkje en verken je wereld vanuit een ander perspectief. Article image

LA PASSION DU MÉTRO
Voor de echte liefhebber van metro's en de ontwikkeling ervan is hier een nieuw artikel geschreven door de CR-Corporation met veel nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal. Maak een virtuele wandeling door de historie van 's werelds meest complexe metronetwerk, dat van Parijs. In 1900 werd, tesamen met de Wereldtentoonstelling van hetzelfde jaar waar Parijs de Eiffeltoren aan overhield de eerste metrolijn van Parijs geopend. Klik op de afbeelding hiernaast om naar het artikel te gaan, of zoek de link op in de sectie ARCHIVES. Article image


CR-CORPORATION | PROFILE | CONTACT


© Copyright CR-Corporation - 2019